Kombinace rybího masa a česneku nemá chybu, a proto tady máme i tento recept. Smažený kapr na česneku je lahodný rybí pokrm, který spojuje chuť kapra právě s aromatickým česnekem. Pokud máte rádi a děláte občas smaženého kapra, pak byste měli vyzkoušet i tuto variantu.
Ingredience
- 4 až 6 kapřích filet
- Sůl a pepř podle chuti
- Hladká mouka pro obalení
- 3 vejce
- Strouhanka na obalení
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- Olej nebo máslo na smažení
Postup
- Nejprve očistěte kapří filé a osušte.
- Osolte a opepřete podle toho, jak máte rádi.
- Připravte si tři misky nebo hluboké talíře pro mouku, rozšlehané vejce a pro strouhanku.
- Kapra nejprve obalujte v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a na závěr důkladně ve strouhance.
- Rozehřejte si v pánvi dostatek oleje nebo másla.
- Smažte obalené kapří filé na pánvi, dokud nebudou zlatavě hnědá a křupavá. Smažte z obou stran.
- Během posledních pár minut smažení přidejte do pánve tenká kolečka česneku, aby se osmahly a přidaly masu svou vůni.
- Smaženého kapra i česnek vytáhněte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Podávejte kapra na česneku s bramborovou přílohou podle vlastní volby.
Smažený kapr na česneku chutná skvěle sám o sobě a díky česneku je o něco víc aromatický a česnek se až podezřele dobře hodí ke kapřímu masu. Zkuste i vy tento recept.