Klasicky smažený kapr v trojobalu – recept

Smažený kapr v trojobalu je velice oblíbeným a tradičním rybím pokrmem, zejména v české kuchyni. Trojobal se skládá z mouky, vajec, strouhanky a vytváří křupavý obal rybího masa. Jedná se o návykový a jednoduchý recept, který je podobně oblíbený jako třeba smažený sýr.

Ingredience

  • 4 kapří filety (cca 150 g)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hladká mouka pro obalení
  • 2 rozšlehaná vejce
  • Strouhanka nebo strouhnutý chléb na obalení
  • Olej na smažení

Postup

  1. Očistěte kapří filety a osušte je papírovou utěrkou. Pokud jsou filety příliš velké, můžete je rozkrojit na menší kusy.
  2. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Připravte si 3 hluboké talíře: s moukou, s rozšlehanými vejci a se strouhankou nebo strouhnutým chlebem.
  4. Kapří filety nejprve obalujte v mouce, potom ponořte do rozšlehaných vajec, a nakonec obalte ve strouhance, nebo strouhnutém chlebu.
  5. Rozehřejte si dostatek oleje na pánvi zhruba na střední teplotu.
  6. Smažte obalené kapří filety na pánvi, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Smažte je z obou stran.
  7. Vyjměte smaženého kapra a nechte ho okapat na papírovém ubrousku nebo utěrce, aby se zbavil přebytečného oleje.

Klasicky smaženého kapra v trojobalu podávejte za tepla, ideálně s kouskem citronu a čerstvou petrželí. Tento rybí pokrm skvěle ladí s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.

Napsat komentář