Smažený kapr v trojobalu je velice oblíbeným a tradičním rybím pokrmem, zejména v české kuchyni. Trojobal se skládá z mouky, vajec, strouhanky a vytváří křupavý obal rybího masa. Jedná se o návykový a jednoduchý recept, který je podobně oblíbený jako třeba smažený sýr.
Ingredience
- 4 kapří filety (cca 150 g)
- Sůl a pepř podle chuti
- Hladká mouka pro obalení
- 2 rozšlehaná vejce
- Strouhanka nebo strouhnutý chléb na obalení
- Olej na smažení
Postup
- Očistěte kapří filety a osušte je papírovou utěrkou. Pokud jsou filety příliš velké, můžete je rozkrojit na menší kusy.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Připravte si 3 hluboké talíře: s moukou, s rozšlehanými vejci a se strouhankou nebo strouhnutým chlebem.
- Kapří filety nejprve obalujte v mouce, potom ponořte do rozšlehaných vajec, a nakonec obalte ve strouhance, nebo strouhnutém chlebu.
- Rozehřejte si dostatek oleje na pánvi zhruba na střední teplotu.
- Smažte obalené kapří filety na pánvi, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Smažte je z obou stran.
- Vyjměte smaženého kapra a nechte ho okapat na papírovém ubrousku nebo utěrce, aby se zbavil přebytečného oleje.
Klasicky smaženého kapra v trojobalu podávejte za tepla, ideálně s kouskem citronu a čerstvou petrželí. Tento rybí pokrm skvěle ladí s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.