Smažený květák v pivním těstíčku – recept

Pochybujete tak trochu o květáku a jeho chuti? Chyba, protože tento smažený květák v pivním těstíčku je chutný, křupavý a zamilují si ho i ti, kteří mají o květáku nějaké ty pochybnosti. Tento recept na květák je skvělá volba jako předkrm, lehký oběd nebo i jako jako zeleninová a zdravá příloha k dalšímu jídlu. Pivní těstíčko dodá květáku křupavou a chutnou kůrku, která z něj udělá opravdu atraktivní dobrotu, která vám bude chutnat.

Ingredience

  • 1 květák, rozdělený na růžičky
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku piva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • Olej na smažení

Postup

  1. V hlubokém hrnci nebo větším kastrolu zahřejte olej na střední teplotu. Potřebujete dostatek oleje, aby květák mohl plavat a byl ponořený.
  2. Mezitím si připravte těstíčko. Ve středně velké míse smíchejte mouku, pivo, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou a tekutou konzistenci. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více piva nebo naopak trochu víc mouky.
  3. Když je olej dostatečně rozpálený, namočte jednotlivé růžičky květáku do těstíčka a pečlivě je obalte, aby byly celé pokryté.
  4. Dejte obalený květák do horkého oleje a smažte ho asi tak 4 minuty, nebo dokud není dozlatova, hezky hnědý a křupavý. Pokud máte velký hrnec, můžete smažit několik kousků květáku najednou, ale tak, aby měl každý kousek trochu místa.
  5. Když je květák usmažený, přesuňte ho na papírovou utěrku nebo papírový ubrousek, aby se odkapat přebytečný olej.
  6. Opakujte tento postup s se všemi obalenými kousky květáku, dokud nejsou usmažené.
  7. Podávejte smažený květák v pivním těstíčku ihned teplý. Můžete ho podávat jako samostatný pokrm nebo s nějakým dipem podle vašeho výběru.

Napsat komentář