Křehké sněhové trubičky ze šlehačkového těsta jsou lahodné a oblíbené cukrovinky, které mohou být skvělým doplňkem pro různé oslavy a příležitosti. Toto těsto je velmi křehké a rozplývá se doslova na jazyku.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla (měkkého)
- 100 g šlehačky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkového cukru)
- 1/4 hrnku moučkového cukru (pro obalení)
Postup
- Příprava těsta:
- V míse smíchejte hladkou mouku s měkkým máslem, tuhou šlehačkou, solí a vanilkovým extraktem. Těsto by mělo být hladké.
- Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici asi 30 minut.
- Předehřev trouby:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech s pečícím papírem.
- Tvarování trubiček:
- Potom těsto rozválejte na tenký plát (asi 2 až 3 mm tlustý).
- Vykrajujte pruhy o šířce asi 2 až 3 cm a délce podle vašeho uvážení.
- Každý pruh zavinujte kolem kovových trubiček nebo vařeček, abyste vytvořili trubičku. Mějte na paměti, že těsto se během pečení zvětší, takže neberte příliš velké kusy.
- Pečení:
- Trubičky položte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 10 až 15 minut nebo dokud nejsou dozlatova a křehké.
- Posypání:
- Po upečení můžete sněhové trubičky obalit moučkovým cukrem. Můžete také do trubiček napustit různé náplně, jako je třeba šlehačka nebo tvarohová směs.
- Chlazení:
- Nechte trubičky vychladnout. Po vychladnutí budou křehké a připravené k podávání.
- Podávání:
- Sněhové trubičky můžete servírovat na dezertním talíři. Jsou skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.
Těsto na sněhové trubičky je velmi křehké a křupavé, což je dělá populárními na různé slavnostní příležitosti. Experimentujte s různými velikostmi trubiček a náplněmi, abyste dosáhli křehkých sněhových trubiček přesně podle svých představ.