Křehké sněhové trubičky – recept ze šlehačkového těsta

Křehké sněhové trubičky ze šlehačkového těsta jsou lahodné a oblíbené cukrovinky, které mohou být skvělým doplňkem pro různé oslavy a příležitosti. Toto těsto je velmi křehké a rozplývá se doslova na jazyku.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla (měkkého)
  • 100 g šlehačky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkového cukru)
  • 1/4 hrnku moučkového cukru (pro obalení)

Postup

  1. Příprava těsta:
    • V míse smíchejte hladkou mouku s měkkým máslem, tuhou šlehačkou, solí a vanilkovým extraktem. Těsto by mělo být hladké.
    • Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici asi 30 minut.
  2. Předehřev trouby:
    • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech s pečícím papírem.
  3. Tvarování trubiček:
    • Potom těsto rozválejte na tenký plát (asi 2 až 3 mm tlustý).
    • Vykrajujte pruhy o šířce asi 2 až 3 cm a délce podle vašeho uvážení.
    • Každý pruh zavinujte kolem kovových trubiček nebo vařeček, abyste vytvořili trubičku. Mějte na paměti, že těsto se během pečení zvětší, takže neberte příliš velké kusy.
  4. Pečení:
    • Trubičky položte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 10 až 15 minut nebo dokud nejsou dozlatova a křehké.
  5. Posypání:
    • Po upečení můžete sněhové trubičky obalit moučkovým cukrem. Můžete také do trubiček napustit různé náplně, jako je třeba šlehačka nebo tvarohová směs.
  6. Chlazení:
    • Nechte trubičky vychladnout. Po vychladnutí budou křehké a připravené k podávání.
  7. Podávání:
    • Sněhové trubičky můžete servírovat na dezertním talíři. Jsou skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.

Těsto na sněhové trubičky je velmi křehké a křupavé, což je dělá populárními na různé slavnostní příležitosti. Experimentujte s různými velikostmi trubiček a náplněmi, abyste dosáhli křehkých sněhových trubiček přesně podle svých představ.

Napsat komentář