Šťavnatý kuřecí steak s pepřovou omáčkou – recept

Dopřejte si občas vynikající šťavnatý kuřecí steak s pepřovou omáčkou. Jedná se o skvělý způsob, jak si dopřát lahodný pokrm plný chuti. Budete potřebovat kvalitní a čerstvé kuřecí maso a pár ingrediencí navíc. Díky pepři se jedná o příjemně pikantní a chutné jídlo, které si 100% užijete.

Ingredience

Pro kuřecí steak

  • 4 kuřecí steaky (kuřecí prsa nebo stehna)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pro pepřovou omáčku

  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce celých černých pepřů
  • 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte pepřovou omáčku. Na pánvi si rozehřejte máslo na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a celé kuličky černé pepře. Osmahněte zhruba 2 minuty, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte vývar a nechte omáčku vařit asi cca 5minut, nebo dokud se alespoň trochu nezredukuje.
  3. Přidejte smetanu ke šlehání a nechte vařit dalších 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí podle chuti.
  4. Mezitím si připravte kuřecí steaky. Rozpalte gril nebo pánev na středním ohni. Osolte a opepřete obě strany kuřecích steaků.
  5. Potřete steaky olivovým olejem a grilujte je asi tak 6 minut na každé straně, nebo dokud nejsou uvnitř dobře propečené a vnější strana nezíská zlatavou barvu. Zohledněte tloušťku steaku a to, jak moc chcete maso propečené.
  6. Jakmile jsou steaky hotové, vyjměte je z grilu nebo pánve a nechte je chvíli odpočinout před podáváním.
  7. Podávejte kuřecí steaky se šťavnatou pepřovou omáčkou přelitou přes ně. Můžete je doplnit přílohou podle vaší volby, jako je třeba vařená rýže, brambory nebo zelenina.

Napsat komentář