Dopřejte si občas vynikající šťavnatý kuřecí steak s pepřovou omáčkou. Jedná se o skvělý způsob, jak si dopřát lahodný pokrm plný chuti. Budete potřebovat kvalitní a čerstvé kuřecí maso a pár ingrediencí navíc. Díky pepři se jedná o příjemně pikantní a chutné jídlo, které si 100% užijete.
Ingredience
Pro kuřecí steak
- 4 kuřecí steaky (kuřecí prsa nebo stehna)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Pro pepřovou omáčku
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce celých černých pepřů
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Sůl podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte pepřovou omáčku. Na pánvi si rozehřejte máslo na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a celé kuličky černé pepře. Osmahněte zhruba 2 minuty, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte vývar a nechte omáčku vařit asi cca 5minut, nebo dokud se alespoň trochu nezredukuje.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte vařit dalších 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí podle chuti.
- Mezitím si připravte kuřecí steaky. Rozpalte gril nebo pánev na středním ohni. Osolte a opepřete obě strany kuřecích steaků.
- Potřete steaky olivovým olejem a grilujte je asi tak 6 minut na každé straně, nebo dokud nejsou uvnitř dobře propečené a vnější strana nezíská zlatavou barvu. Zohledněte tloušťku steaku a to, jak moc chcete maso propečené.
- Jakmile jsou steaky hotové, vyjměte je z grilu nebo pánve a nechte je chvíli odpočinout před podáváním.
- Podávejte kuřecí steaky se šťavnatou pepřovou omáčkou přelitou přes ně. Můžete je doplnit přílohou podle vaší volby, jako je třeba vařená rýže, brambory nebo zelenina.