Luxusní steaky z hovězího masa s chřestem a slaninou jsou výborné a pokud máte po ruce hovězí maso a je právě období chřestu, tak na nic nečekejte. Tento recept skvěle spojuje bohatou chuť masa s chřestem a slaninou.
Ingredience
- 2 hovězí steaky (asi 200 až 250 g každý)
- 200 g chřestu
- 4 plátky slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku, nasekané
Postup
- Očistěte zelený chřest a odřízněte jeho tvrdé konce.
- Na pánvi s olivovým olejem osmahněte na středním ohni asi 5 minut, dokud chřest nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Občas promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Potom chřest dejte stranou.
- Na pánvi opečte slaninu na obou stranách, dokud nebude hezky křupavá. Potom ji vytáhněte z pánve a nechte na papírovém ubrusu, aby se zbavila přebytečného tuku.
- Steaky dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Připravte si gril a rozehřejte ho na střední teplotu.
- Grilujte steaky asi 3 až 4 minuty na každé straně (pro středně propečený, záleží také na tloušťce masa), nebo podle vašich preferencí pro propečení masa. Grilovaný steak by měl zůstat uvnitř šťavnatý.
- Na talíře rozložte grilovaný steak, položte na steak grilovaný chřest a na něj plátek křupavé slaniny. Posypte nasekaným česnekem.
Užijte si grilování a vynikající kombinaci bohaté chuti hovězího masa s chřestem a slaninou. Můžete ho podávat s vaším oblíbeným přílohami, jako jsou třeba brambory nebo jiná příloha podle vaší volby.