Ideální kombinace, jak spojit skvělou chuť polévky s tím, že vás dokonale osvěží v horkém létě. Studená okurková polévka s koriandrem je skvělým osvěžujícím pokrmem, který si můžete vychutnat jako lehké hlavní jídlo nebo použít jako skvělý předkrm v podobě polévky.
Ingredience
- 4 středně velké okurky, oloupané a nakrájené na menší kousky
- 1 šalotka, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 hrnky bílého jogurtu
- 1 hrnek nízkotučného mléka nebo studené vody
- 2 lžičky olivového oleje
- Šťáva ze 2 citronů (podle chuti)
- 1/2 šálku nasekaného koriandru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Led k podávání
Postup
- V mixéru smíchejte okurky, šalotku, česnek, jogurt, mléko nebo vodu, olivový olej a šťávu z citronu. Mixujte do hladké konzistence.
- Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Případně přidejte více citronové šťávy, pokud chcete.
- Dejte polévku do chladu a nechte ji alespoň dvě hodiny vychladit.
- Před podáváním přidejte do každé porce led a posypte ještě čerstvým koriandrem.
Tato studená okurková polévka s koriandrem je skvělým lehkým pokrmem nebo předkrmem na osvěžení v teplých letních dnech. Můžete si k polévce dát ještě nějaký zeleninový salát podle chuti a užívat chutě čerstvé zeleniny.