Nejlepší tatarák z pečené červené řepy – recept

Tatarák z pečené červené řepy je zdravý a toto podle nás nejlepší recept, který skvěle kombinuje sladkou chuť pečené červené řepy s dalšími pikantními a svěžími ingrediencemi. Podle své chuti můžete přidat také další koření nebo bylinky.

Ingredience

  • 2 střední červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný na drobné kousky
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 2 lžičky kaparů, nakrájených na drobné kousky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobení (např. petrželka, koriandr)

Postup

  1. Oloupejte červenou řepu a nakrájejte na menší kostičky. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na plech položte pečící papír. Naskládejte červenou řepu na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Zakryjte plech například alobalem a pečte zhruba 30 minut, dokud není řepa měkká. Můžete občas promíchat během pečení.
  3. Po upečení nechte řepu vychladnout. Pak smíchejte nakrájenou červenou řepu s nasekaným česnekem, cibulí, dijonskou hořčicí, balzamikovým octem a kapary. Dobře vše promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  4. Tatarák z pečené červené řepy můžete podávat jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo na oběd či večeři. Ozdobte podle sebe také čerstvými bylinkami, například petrželkou nebo koriandrem, a podávejte s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem podle své chuti.

Tento nejlepší tatarák z pečené červené řepy má skvělou barvu i chuť a v kombinaci s dalšími ingrediencemi a bylinkami se jedná o velice chutnou dobrotu, která je navíc zdravá.

Napsat komentář