Domácí tatarská omáčka je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako jsou smažené ryby, hranolky, sendviče nebo grilované maso. Zde je jednoduchý recept na přípravu domácí tatarské omáčky, která stojí za to. Lepší tatarka prostě v obchodě není, takže ji určitě vyzkoušejte.
Ingredience
- 1 hrnek majonézy (recept na domácí majonézu)
- 2 lžíce nakrájené kyselé okurky
- 2 lžičky kapary, nakrájené na menší kousky
- 2 lžičky jemně nakrájené červené cibule
- 1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička nasekané petrželky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve středně velké misce smíchejte majonézu, nakrájenou kyselou okurku, kapary, jemně nakrájenou červenou cibuli, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Přidejte nasekanou petrželku a opatrně promíchejte.
- Dochuťte domácí tatarskou omáčku solí a pepřem podle chuti. Můžete také přidat další citronovou šťávu nebo hořčici, pokud preferujete výraznější chuť.
- Dejte domácí tatarskou omáčku do misky a nechte ji alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
Domácí tatarka je připravena k podávání. Můžete ji servírovat s vašimi oblíbenými pokrmy nebo ji použít jako dip nebo přílohu. Tato omáčka má svěží chuť díky kombinaci majonézy, okurek, kaparů a dalších ingrediencí. Můžete si také přizpůsobit recept podle svého vkusu přidáním dalších bylinek nebo koření, případně vynechat kapary a podobně.