Těstovinový salát s kukuřicí je výborným a osvěžujícím pokrmem, který se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jako samostatný lehký pokrm. Přinášíme recept na těstovinový salát s kukuřicí, který je snadný a chutný.
Ingredience
- 250 g těstovin (penne, farfalle nebo podobné)
- 1 plechovka kukuřice (cca 200 g), odkapaná
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1/2 cibule, jemně nasekaná
- 1/4 hrnku nakrájené petrželky (nebo nasekaný čerstvý koriandr)
- 1/4 hrnku majonézy
- 2 lžíce řeckého jogurtu (volitelně, pro lehčí verzi)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička bílého vinného octa
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Po uvaření těstoviny opláchněte studenou vodou, aby se zastavilo vaření, a nechte je okapat.
- Ve velké míse smíchejte uvařené a okapané těstoviny, odkapanou kukuřici, nakrájené červené a zelené papriky, nasekanou cibuli a petrželku.
- V malé misce připravte omáčku: smíchejte majonézu, řecký jogurt (pokud používáte), dijonskou hořčici a bílý vinný ocet. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Přizpůsobte chuť podle svých preferencí.
- Omáčku přidejte k ostatním ingrediencím v misce a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily a byly obaleny omáčkou.
- Salát nejlépe chutná, když je dobře vychlazený, takže ho dejte do lednice alespoň na hodinu před podáváním.
- Před podáváním můžete salát posypat ještě čerstvými bylinkami nebo petrželkou. Podávejte jako přílohu nebo samostatný lehký pokrm.
Tento těstovinový salát s kukuřicí je plný chuti a barev, což ho dělá skvělým pokrmem pro různé příležitosti. Můžete si ho upravit podle svých preferencí přidáním dalších ingrediencí, jako jsou třeba rajčata, olivy, tuňák nebo další ingredience, které máte rádi.