S těstovinami se toho dá zkombinovat mnoho, tak proč ne skvělou hlívu? Výborné těstoviny s hlívou ústřičnou jsou jednoduchým a chutným jídlem, které se skvěle hodí na oběd i večeři. Pokud máte rádi podobná jídla a máte k dispozici úžasnou hlívu ústřičnou, pak tento recept je přesně pro vás.
Ingredience
- 250 g těstovin podle vaší volby
- 250 g hlívy ústřičné, nakrájené na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- Čerstvá petrželka, nasekaná
- Sůl a pepř podle chuti
- Strouhaný parmezán na posypání
Postup
- Uvařte těstoviny podle postupu na obalu v osolené vodě. Sceďte je a nechte zatím stranou.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou a osmahněte ji, dokud nezačne hnědnout a ztrácet vodu. To by mělo trvat tak asi 5 minut.
- Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte, dokud nezačne hezky vonět.
- Přilijte bílé víno k hlívě a vařte asi 3 minuty, dokud se většina vína nevyvaří.
- Přidejte smetanu na vaření a míchejte. Vařte několik minut, dokud se smetana neprohřeje a nezačne se směs zahušťovat.
- Přidejte těstoviny do pánve se smetanou a houbami. Dobře promíchejte, aby se vše propojilo. Případně podle potřeby přilijte trochu vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
- Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Při podávání těstovin s hlívou ústřičnou je posypte například čerstvou petrželkou a strouhaným parmezánem.
Těstoviny s hlívou ústřičnou jsou rychle a snadno hotové a připravené k podávání. Jedná se o chutný oběd nebo večeři, která bude chutnat všem milovníkům těstovin, hub a smetanové omáčky.