Těstoviny s hlívou ústřičnou – recept

S těstovinami se toho dá zkombinovat mnoho, tak proč ne skvělou hlívu? Výborné těstoviny s hlívou ústřičnou jsou jednoduchým a chutným jídlem, které se skvěle hodí na oběd i večeři. Pokud máte rádi podobná jídla a máte k dispozici úžasnou hlívu ústřičnou, pak tento recept je přesně pro vás.

Ingredience

  • 250 g těstovin podle vaší volby
  • 250 g hlívy ústřičné, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • Čerstvá petrželka, nasekaná
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný parmezán na posypání

Postup

  1. Uvařte těstoviny podle postupu na obalu v osolené vodě. Sceďte je a nechte zatím stranou.
  2. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou a osmahněte ji, dokud nezačne hnědnout a ztrácet vodu. To by mělo trvat tak asi 5 minut.
  3. Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte, dokud nezačne hezky vonět.
  4. Přilijte bílé víno k hlívě a vařte asi 3 minuty, dokud se většina vína nevyvaří.
  5. Přidejte smetanu na vaření a míchejte. Vařte několik minut, dokud se smetana neprohřeje a nezačne se směs zahušťovat.
  6. Přidejte těstoviny do pánve se smetanou a houbami. Dobře promíchejte, aby se vše propojilo. Případně podle potřeby přilijte trochu vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
  7. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  8. Při podávání těstovin s hlívou ústřičnou je posypte například čerstvou petrželkou a strouhaným parmezánem.

Těstoviny s hlívou ústřičnou jsou rychle a snadno hotové a připravené k podávání. Jedná se o chutný oběd nebo večeři, která bude chutnat všem milovníkům těstovin, hub a smetanové omáčky.

Napsat komentář