Těstoviny s řapíkatým celerem jsou chutné a zdravé jídlo, které využívá výrazného a dochuceného řapíkatého celeru. Zde je jednoduchý recept na skvělý a lehký pokrm, který můžete různě obměňovat už jen použitím různých typů těstovin.
Ingredience
- 250 g těstovin (např. špagety, penne, linguine)
- 2 až 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- Červený pepř nebo mletý pepř
- Sůl podle chuti
- Parmazán nebo jiný tvrdý sýr (volitelné), nastrouhaný
- Čerstvá petrželka nebo bazalka, nasekaná (volitelné)
Postup
- Vařte těstoviny podle návodu na obalu ve slané vodě, dokud nejsou al dente. Sceďte je a nechte stranou.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a řapíkatý celer. Osmahněte asi 5 minut, nebo dokud se celer nezjemní a nezačne lehce hnědnout.
- Přidejte vařené těstoviny do pánve s celerem a česnekem. Promíchejte, aby se těstoviny obalily olejem a směsí celeru.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Můžete přidat i červený pepř nebo mletý pepř, aby jídlo získalo pikantní chuť.
- Pokud si přejete, posypte nastrouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem přes těstoviny a celer. Tímto způsobem získáte lahodnou a sýrovou vrstvu.
- Na závěr můžete přidat čerstvě nasekanou petrželku nebo bazalku pro osvěžující chuť i vzhled.
Těstoviny s řapíkatým celerem můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo je doplnit o zeleninový salát či pečivo. Toto jídlo je vynikající svěží variantou těstovin, která využívá zdravou zeleninu a výraznou chuť řapíkatého celeru.