Thajské mleté maso s chilli a rýží, známé také jako “Pad Krapow” nebo “Pad Gra Prow,” je oblíbený thajský pokrm plný intenzivních chutí a aromatických bylinek. Zkuste i vy tento skvělý recept na přípravu thajského mletého masa s chilli a rýží, který ocení každý milovník exotických chutí.
Ingredience
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 5 stroužků česneku, nasekaných
- 4 červené chilli papričky, nasekané (podle požadované pálivosti)
- 1 lžíce olivového oleje nebo rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ústřičné omáčky
- 1 lžička cukru
- Čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá bazalka, nasekaná
- Vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej nebo rybí omáčku.
- Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky. Smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou hezky vonět.
- Přidejte do pánve mleté maso a smažte ho, dokud není kompletně propečené a nezíská hnědou barvu.
- Přidejte sójovou i ústřicovou omáčku a cukr. Dobře vše promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte čerstvě mletý černý pepř.
- Přidejte do masa nasekanou bazalku a promíchejte.
- Podávejte thajské mleté maso s chilli na vařené rýži.
Tento pokrm je plný chutí, od pikantních až po ty slané, a je velmi oblíbený pro svou jednoduchost a výrazné chutě. Můžete si samozřejmě také přizpůsobit množství chilli papriček podle toho, jak moc pálivé jídlo preferujete.