Thajské mleté maso s chilli a rýží – recept

Thajské mleté maso s chilli a rýží, známé také jako “Pad Krapow” nebo “Pad Gra Prow,” je oblíbený thajský pokrm plný intenzivních chutí a aromatických bylinek. Zkuste i vy tento skvělý recept na přípravu thajského mletého masa s chilli a rýží, který ocení každý milovník exotických chutí.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 5 stroužků česneku, nasekaných
  • 4 červené chilli papričky, nasekané (podle požadované pálivosti)
  • 1 lžíce olivového oleje nebo rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřičné omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá bazalka, nasekaná
  • Vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej nebo rybí omáčku.
  2. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky. Smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou hezky vonět.
  3. Přidejte do pánve mleté maso a smažte ho, dokud není kompletně propečené a nezíská hnědou barvu.
  4. Přidejte sójovou i ústřicovou omáčku a cukr. Dobře vše promíchejte.
  5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte čerstvě mletý černý pepř.
  6. Přidejte do masa nasekanou bazalku a promíchejte.
  7. Podávejte thajské mleté maso s chilli na vařené rýži.

Tento pokrm je plný chutí, od pikantních až po ty slané, a je velmi oblíbený pro svou jednoduchost a výrazné chutě. Můžete si samozřejmě také přizpůsobit množství chilli papriček podle toho, jak moc pálivé jídlo preferujete.

Napsat komentář