Tortilla s kuřecím masem – recept

Skvělá a chutná tortilla s kuřecím masem a k tomu třeba nějakým čerstvým zeleninovým salátkem tvoří skvělou kombinaci. Ať už si dáte tortillu na oběd nebo na večeři, skvěle si pochutnáte. Podle sebe můžete upravit ingredience v receptu, případně zvolit navíc nějaký dresing, který máte nejraději.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky nebo kostičky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 2 rajčata nakrájená na malé kousky
  • 1 lžička oleje
  • 2 čajové lžičky chilli koření (volitelně, podle chuti)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • tortilly
  • Niva nebo zakysaná smetana (pro podávání)
  • Sýr, nastrouhaný (pro podávání)
  • Avokádo, nakrájené na plátky (pro podávání)

Postup

  1. Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude měkká a sklovitá.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho, dokud nezezlátne. Přidejte chilli koření, papriku, sůl a pepř. Dobře vše promíchejte.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a rajčata. Restujte dalších zhruba 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  4. Na pánvi bez oleje nebo na grilu ohřejte plátky tortilly.
  5. Na každou tortillu položte část kuřecí směsi. Přidejte nastrouhaný sýr, plátky avokáda a čerstvé bylinky podle vaší chuti.
  6. Tortillu složte podle toho, jak máte rádi do tvaru burrita nebo taco.
  7. Podávejte podle chuti například s nivou nebo zakysanou smetanou.

Tato kuřecí tortilla je skvělá na rychlý oběd nebo večeři a můžete ji velice jednoduše přizpůsobit svým chutím a to je na těchto receptech skvělé.

Napsat komentář