Třešňová bublanina se skořicí je delikátním moučníkem, který kombinuje sladké třešně s vůní a chutí skořice, což je opravdu skvělá a chutná kombinace, která neomrzí. Užijte si tento recept na vynikající bublaninu.
Ingredience
- 2 hrnky čerstvých třešní (vypeckovaných)
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3/4 hrnku cukru krystal
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/2 hrnku odstátého mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr a skořici.
- V další míse smíchejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
- Postupně přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte vypeckované třešně a jemně je vmíchejte do těsta.
- Vymažte plech nebo koláčovou formu máslem nebo olejem.
- Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě asi 35 až 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
- Nechte bublaninu chvíli vychladnout, než ji pokrájíte na porce. Můžete ji ale podávat také teplou.
Třešňová bublanina se skořicí je skvělou kombinací sladkého ovoce s aromatickou skořicí. Skořice dodá dezertu hloubku chuti a skvěle se snoubí právě s třešněmi. Je to úžasný recept, který stojí za vyzkoušení.