Třešňová bublanina se skořicí – recept

Třešňová bublanina se skořicí je delikátním moučníkem, který kombinuje sladké třešně s vůní a chutí skořice, což je opravdu skvělá a chutná kombinace, která neomrzí. Užijte si tento recept na vynikající bublaninu.

Ingredience

  • 2 hrnky čerstvých třešní (vypeckovaných)
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 hrnku odstátého mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr a skořici.
  3. V další míse smíchejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
  4. Postupně přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Přidejte vypeckované třešně a jemně je vmíchejte do těsta.
  6. Vymažte plech nebo koláčovou formu máslem nebo olejem.
  7. Nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozetřete.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 35 až 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
  9. Nechte bublaninu chvíli vychladnout, než ji pokrájíte na porce. Můžete ji ale podávat také teplou.

Třešňová bublanina se skořicí je skvělou kombinací sladkého ovoce s aromatickou skořicí. Skořice dodá dezertu hloubku chuti a skvěle se snoubí právě s třešněmi. Je to úžasný recept, který stojí za vyzkoušení.

Napsat komentář