Tuňáková pomazánka se sýrem a vajíčkem – recept

Tuňáková pomazánka se sýrem a vajíčkem je chutná, výživná a lze ji podávat na chlebu, toustech, jako náplň do sendvičů nebo jako dip pro zeleninu. Zkuste tento skvělý recept na tuňákovou pomazánku sýrem a vajíčkem, který si můžete podle chuti snadno přizpůsobit.

Ingredience

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji (asi 150 g)
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 100 g měkkého smetanového sýru
  • 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená na malé kousky
  • 1/4 hrnku nasekané jarní cibulky
  • 1 lžička dijonské hořčice (volitelně)
  • 1 lžička citronové šťávy (pro osvěžení, volitelně)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Nasekaná čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu

Postup

  1. V misce smíchejte dobře odkapaný tuňák s majonézou a sýrem.
  2. Přidejte nakrájená vajíčka, nasekanou cibuli a dijonskou hořčici (pokud ji používáte).
  3. Pokud chcete, přidejte citronovou šťávu pro osvěžení a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  4. Míchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou a dobře promíchanou pomazánku.
  5. Pomazánku podávejte například na plátku chleba nebo toustech, ozdobenou nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Tato tuňáková pomazánka z konzervy je rychlá a jednoduchá k přípravě a má bohatou chuť díky kombinaci tuňáka, sýru a vajíček. Můžete ji podávat na různých příležitostech a přizpůsobit ji svým chutím přidáním různých bylinek nebo koření.

Napsat komentář