Tuňáková pomazánka se sýrem a vajíčkem je chutná, výživná a lze ji podávat na chlebu, toustech, jako náplň do sendvičů nebo jako dip pro zeleninu. Zkuste tento skvělý recept na tuňákovou pomazánku sýrem a vajíčkem, který si můžete podle chuti snadno přizpůsobit.
Ingredience
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji (asi 150 g)
- 1/4 hrnku majonézy
- 100 g měkkého smetanového sýru
- 2 vejce uvařená natvrdo, nakrájená na malé kousky
- 1/4 hrnku nasekané jarní cibulky
- 1 lžička dijonské hořčice (volitelně)
- 1 lžička citronové šťávy (pro osvěžení, volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Nasekaná čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu
Postup
- V misce smíchejte dobře odkapaný tuňák s majonézou a sýrem.
- Přidejte nakrájená vajíčka, nasekanou cibuli a dijonskou hořčici (pokud ji používáte).
- Pokud chcete, přidejte citronovou šťávu pro osvěžení a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Míchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou a dobře promíchanou pomazánku.
- Pomazánku podávejte například na plátku chleba nebo toustech, ozdobenou nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.
Tato tuňáková pomazánka z konzervy je rychlá a jednoduchá k přípravě a má bohatou chuť díky kombinaci tuňáka, sýru a vajíček. Můžete ji podávat na různých příležitostech a přizpůsobit ji svým chutím přidáním různých bylinek nebo koření.