Jsou levné, chutné, a syté. Tyto tvarohové knedlíky s jablky jsou vynikajícím sladkým jídlem, které kombinuje jemné a lahodné tvarohové těsto plněné sladkými a šťavnatými jablky. Zkuste tento výborný recept na tradiční tvarohové knedlíky.
Ingredience
Tvarohové těsto:
- 250 g tvarohu
- 1 velké vejce
- Špetka soli
- 200 g hrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Jablkovou náplň:
- 3 až 4 jablka (oloupaná, očištěná a nakrájená na malé kousky)
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
Vaření tvarohových knedlíků:
- Hrnek strouhanky na obalení knedlíků
- Voda s trochou soli na vaření knedlíků
Dokončení:
- Máslo na potření hotových knedlíků
- Cukr se skořicí (na posypání)
Postup
- V míse smíchejte tvaroh, vejce, a špetku soli.
- Přidejte hrubou mouku, prášek do pečiva a promíchejte, dokud nezískáte hladké tvarohové těsto. Toto těsto nemusí být úplně hladké, ale mělo by být dobře propojené.
- Plátky jablek smíchejte s cukrem a skořicí.
- Na pomoučené pracovní ploše rozválejte tvarohové těsto do obdélníku.
- Vykrojte kolečka těsta o průměru zhruba 12 cm a na těsto rozprostřete jablkovou náplň.
- Vytvořte zabalením jablečné náplně jednotlivé knedlíky.
- Do hrnce dejte vodu se špetkou soli a přiveďte k varu.
- Každý knedlík s jablkovou náplní obalte v hrubé mouce nebo ve strouhance a upravte na kulaté knedlíky.
- Knedlíky vařte ve vařící vodě, dokud nevyplavou na hladinu, a pak je vařte dalších zhruba 10 až 15 minut.
- Hotové tvarohové knedlíky vytahujte děrovanou naběračkou a dávejte je rovnou na talíř.
- Potřete knedlíky rozpuštěným máslem a posypte směsí cukru se skořicí.
Tyto vynikající a levné tvarohové knedlíky s jablky jsou nejen chutné, ale i syté a můžete si je vychutnat jako hlavní sladké jídlo, nebo jako dezert.