Snadné tvarohové knedlíky: těsto ze 2 surovin – recept

V jednoduchosti je prostě krása a platí to i v kuchyni při vaření. Přinášíme vám recept na tvarohové knedlíky z dvou ingrediencí, které nejsou vůbec špatné. Pokud je navíc zalijete například vanilkovou nebo nějakou ovocnou omáčkou, pak budete překvapení, jak dobré jsou.

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 1 hrnek (cca 120 g) hladké mouky

Postup

  1. V míse dobře smíchejte tvaroh s hladkou moukou. Měli byste získat měkké a pružné těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte postupně ještě trochu mouky.
  2. Tvarohové těsto si rozdělte na menší části a na pomoučené ploše si vytvarujte válečky o tloušťce zhruba 3 cm.
  3. Válečky nakrájejte na menší kousky zhruba tak po 2 až 3 cm, aby vznikly knedlíky.
  4. Přiveďte v hrnci osolenou vodu k varu a potom mírně ztlumte.
  5. Dejte knedlíky do vody a vařte je asi tak 5 až 7 minut. Když knedlíky vyplavou nahoru, tak jsou hotové.
  6. Vytáhněte knedlíky naběračkou a nechte je před podáváním trochu okapat.

Podávejte tyto snadné tvarohové knedlíky teplé s máslem, cukrem a třeba skořicí nebo s nějakou ovocnou nebo třeba vanilkovou omáčkou.

Napsat komentář