V jednoduchosti je prostě krása a platí to i v kuchyni při vaření. Přinášíme vám recept na tvarohové knedlíky z dvou ingrediencí, které nejsou vůbec špatné. Pokud je navíc zalijete například vanilkovou nebo nějakou ovocnou omáčkou, pak budete překvapení, jak dobré jsou.
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 1 hrnek (cca 120 g) hladké mouky
Postup
- V míse dobře smíchejte tvaroh s hladkou moukou. Měli byste získat měkké a pružné těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte postupně ještě trochu mouky.
- Tvarohové těsto si rozdělte na menší části a na pomoučené ploše si vytvarujte válečky o tloušťce zhruba 3 cm.
- Válečky nakrájejte na menší kousky zhruba tak po 2 až 3 cm, aby vznikly knedlíky.
- Přiveďte v hrnci osolenou vodu k varu a potom mírně ztlumte.
- Dejte knedlíky do vody a vařte je asi tak 5 až 7 minut. Když knedlíky vyplavou nahoru, tak jsou hotové.
- Vytáhněte knedlíky naběračkou a nechte je před podáváním trochu okapat.
Podávejte tyto snadné tvarohové knedlíky teplé s máslem, cukrem a třeba skořicí nebo s nějakou ovocnou nebo třeba vanilkovou omáčkou.