Tvarohové lívance jsou vynikajícím pokrmem, který je oblíbený pro svou nadýchanou konzistenci a lehkou, sladkou chuť. Pro milovníky tvarohu je toto jasná volba mezi recepty na lívance, tak neváhejte a zkuste si i vy tuto skvělou variantu tvarohových lívanců.
Ingredience
- 1 hrnek tvarohu (může být plnotučný nebo odtučněný)
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 2 velká vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
- Olej na smažení
Postup
- Do mísy přidejte tvaroh a rozmačkejte jej vidličkou nebo lžící, aby byl hladký a bez hrudek.
- Ve druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- K tvarohu přidejte vajíčka, vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Poté postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké tvarohové těsto.
- Rozpalte pánvičku nebo lívanečník na střední teplotu a přidejte trochu oleje.
- Lžící pokládejte těsto na rozpálenou pánev, aby vytvořilo malé lívance. Můžete pomoci lžící v rozprostření těsta do požadovaného tvaru a tloušťky.
- Smažte lívance dozlatova na obou stranách, což by mělo trvat asi 3 minuty z každé strany.
- Hotové tvarohové lívance skládejte například na talíř a podávejte. Můžete je ozdobit nějakým ovocným džemem nebo marmeládou, javorovým sirupem, medem, nutellou, čerstvým ovocem nebo třeba zakápnout jogurtem nebo tvarohem podle své chuti.
Tvarohové lívance jsou lehké, nadýchané a mají jemnou sladkou chuť. Mohou být podávány s různými doplňky podle vašich preferencí. Užijte si tyto vynikající lívance.