Trojbarevné tvarohové řezy – recept na plech

Trojbarevné tvarohové řezy jsou atraktivním dezertem, který kombinuje tři různé vrstvy s různými příchutěmi. Zkuste tento výborný recept na lahodné trojbarevné tvarohové řezy, které můžete samozřejmě podle svého vkusu a chuti různě upravovat obměnou ingrediencí, hlavně volbou použitého ovoce.

Ingredience na spodní vrstvu

  • 200 g sušenek
  • 100 g másla, rozpuštěného

Ingredience na střední tvarohovou vrstvu

  • 500 g tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 3 žloutky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Citronová kůra z 1 citronu (volitelně)
  • 8 plátků želatiny

Suroviny na vrchní ovocnou vrstvu

  • 300 g mraženého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky)
  • 50 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 8 plátků želatiny

Postup

  1. Spodní vrstva:
    • Sušenky rozemelte do strouhanky nebo je rozmixujte v mixéru.
    • Smíchejte je s rozpuštěným máslem a vytvořte kompaktní sušenkovou směs.
    • Tuto směs vyložte do formy na řezy a dobře ji zatlačte. Nechte ztuhnout v lednici.
  2. Střední tvarohová vrstva:
    • Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
    • Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou.
    • V jiné misce vyšlehejte smetanu do tuha.
    • Želatinu vymačkejte a rozpusťte podle pokynů na balení.
    • Postupně za stálého míchání přilijte rozpuštěnou želatinu k tvarohu a poté opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu.
    • Tuto směs nalijte na spodní vrstvu a nechte ztuhnout v lednici.
  3. Vrchní ovocná vrstva:
    • Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
    • Mražené ovoce dejte do hrnce, přidejte cukr a vanilkový cukr a vařte krátce, dokud se cukr nerozpustí.
    • Směs rozmixujte a přeceďte přes jemné síto.
    • Želatinu vymačkejte a rozpusťte podle pokynů na balení.
    • Postupně za stálého míchání přilijte rozpuštěnou želatinu k ovocné směsi.
    • Tuto směs nalijte jako poslední vrstvu na střední tvarohovou vrstvu a nechte ztuhnout v lednici.
  4. Nechte trojbarevné tvarohové řezy ztuhnout alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.
  5. Před podáváním řezy nakrájejte na jednotlivé porce a můžete podávat.

Díky tomuto vyzkoušenému receptu můžete připravit opravdu skvělé trojbarevné tvarohové řezy s kombinací tří různých vrstev. Ovocnou vrstvu navíc můžete přizpůsobit podle svých preferencí výběrem ovoce, které vám chutná nebo které máte právě po ruce.

Napsat komentář