Tvarůžková pomazánka s pivem je oblíbeným pokrmem v některých regionech, zejména u nás a také třeba u sousedů, kde se tvarůžky hojně používají. Tato pomazánka má intenzivní a charakteristickou chuť tvarůžků a piva.
Ingredience
- 200 g olomouckých tvarůžků
- 100 ml piva
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžíce zakysané smetany nebo tvarohu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička křenu (volitelně pro ostrou chuť)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Tvarůžky rozmačkejte vidličkou nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
- V kastrolku zahřejte pivo, ale nepřivedete ho k varu, jen ho ohřejete.
- Přidejte prolisovaný česnek, zakysanou smetanu (nebo tvaroh), hořčici a křen (pokud ho používáte).
- Směs důkladně promíchejte tak, aby všechny ingredience vytvořily hladkou pomazánku. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu více piva nebo zakysané smetany, aby byla pomazánka víc krémová.
- Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti, ale opatrně, protože tvarůžky jsou dost slané. Můžete také přidat více křenu nebo hořčice, pokud chcete, aby byla tvarůžková pomazánka pikantnější.
- Pomazánku podávejte s pečivem podle vaší volby. Můžete ji také ozdobit nasekanou petrželí nebo koriandrem.
Tvarůžková pomazánka s pivem má intenzivní chuť, která může být pro některé lidi dost specifická, ale pro ty, kteří mají rádi tvarůžky, bude naprosto úžasnou delikatesou. Pivo přidává do pomazánky příjemnou a charakteristickou chuť.