Zdravá tvarůžková pomazánka s pivem – recept

Tvarůžková pomazánka s pivem je oblíbeným pokrmem v některých regionech, zejména u nás a také třeba u sousedů, kde se tvarůžky hojně používají. Tato pomazánka má intenzivní a charakteristickou chuť tvarůžků a piva.

Ingredience

  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 100 ml piva
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo tvarohu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička křenu (volitelně pro ostrou chuť)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Tvarůžky rozmačkejte vidličkou nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. V kastrolku zahřejte pivo, ale nepřivedete ho k varu, jen ho ohřejete.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, zakysanou smetanu (nebo tvaroh), hořčici a křen (pokud ho používáte).
  4. Směs důkladně promíchejte tak, aby všechny ingredience vytvořily hladkou pomazánku. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu více piva nebo zakysané smetany, aby byla pomazánka víc krémová.
  5. Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti, ale opatrně, protože tvarůžky jsou dost slané. Můžete také přidat více křenu nebo hořčice, pokud chcete, aby byla tvarůžková pomazánka pikantnější.
  6. Pomazánku podávejte s pečivem podle vaší volby. Můžete ji také ozdobit nasekanou petrželí nebo koriandrem.

Tvarůžková pomazánka s pivem má intenzivní chuť, která může být pro některé lidi dost specifická, ale pro ty, kteří mají rádi tvarůžky, bude naprosto úžasnou delikatesou. Pivo přidává do pomazánky příjemnou a charakteristickou chuť.

Napsat komentář