Vepřová játra na cibulce se slaninou jsou chutným pokrmem, který má mnoho lidí rádo. Tento recept vytvoří bohatou a sytou kombinaci cibule, slaniny a jater. Pokud máte rádi vnitřnosti, pak toto je skvělý recept přesně pro vás.
Ingredience
- 400 g vepřových jater
- 150 g slaniny, nakrájené na kousky
- 2 středně velké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce másla nebo oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu (volitelně)
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
Postup
- Vepřová játra omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte máslo nebo olej na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou slaninu a restujte ji, dokud nezačne být křupavá. Vyjměte slaninu z pánve a nechte ji odkapat na papírovém ubrousku.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud nezačne být měkká a barva není dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte ho ještě 1 až 2 minuty, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte vepřová játra na pánev a opečte je z obou stran, dokud nebudou mít zlatavou barvu a nebudou uvnitř krásně růžová.
- Přidejte sůl, pepř a sušený tymián (pokud používáte) a promíchejte.
- Vraťte slaninu do pánve a znovu promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar (nebo vodu) a červené víno (pokud používáte). Vařte ještě 1 až 2 minuty, dokud se omáčka nezredukuje.
- Ochutnejte omáčku a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
- Hotový pokrm podávejte teplý například s rýží nebo bramborami.
Tento skvělý recept na vepřová játra na cibulce se slaninou je plný chutí a zvládnete ho připravit za chvíli. Pokud navíc máte rádi játra a slaninu, určitě si ho oblíbíte také.