Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou je příjemně chutné a pestré jídlo, které spojuje chutné vepřové maso s chřestem a vaječnou omeletou. Jedná se o vydatné jídlo, které skvěle poslouží jako chutný teplý oběd nebo večeře.
Ingredience
- 1 vepřová panenka (asi 500 g)
- 200 g čerstvého zeleného chřestu
- 4 vejce
- 1/4 hrnku mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce nastrouhaného sýra (například parmazán)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 lžíce másla
- Několik větviček čerstvého tymiánu (pro ozdobu)
Postup
- Rozřízněte vepřovou panenku tak, aby se vytvořila kapsa pro náplň. Nerozřízněte ji úplně na půl, ale nechte jeden konec spojený.
- Očistěte zelený chřest a nakrájejte ho na menší kousky.
- Na pánvi s olivovým olejem osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájený chřest a smažte ho asi tak 5 minut, dokud nezměkne. Dochutíme solí, pepřem a odstavte stranou.
- Vajíčka smíchejte s mlékem a lehce ušlehejte. Přidejte nastrouhaný sýr, dochuťte solí a pepřem.
- Na pánvi s máslem připravte omeletu. Zahřejte máslo a nalijte směs vajec. Nechte směs ztuhnout a pak ji opatrně otočte a udělejte z druhé strany. Na závěr omeletu posypte čerstvým tymiánem.
- Vepřovou panenku rozevřete a na vnitřní stranu dejte báječnou omeletu a naplňte chřestem. Zakryjte druhou polovinou vepřové panenky.
- Panenku můžete grilovat na středně vysokém ohni nebo na elektrickém grilu. Grilujte asi 15 až 20 minut, občas ji otáčejte, dokud nebude uvnitř dobře propečená a na povrchu nebude hezky dozlatova.
- Nakrájejte panenku na plátky a podávejte. Můžete ji ozdobit čerstvým tymiánem a podávat s vaší oblíbenou přílohou, jako například vařené nebo opékané brambory.
Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou je bohatá na kombinaci skvělých ingrediencí a chutí. Představuje skvělou kombinaci masa, chřestu a vajec.