Pro milovníky hub a masa tady máme vynikající recept na vepřové kotlety na houbách. Toto jídlo spojuje chutné vepřové maso s voňavými a čerstvými houbami. Pokud nemáte čerstvé houby, můžete použít klidně sušené, které akorát dopředu namočíte.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 250 g čerstvých hub nakrájených na plátky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 1/2 hrnku hovězího vývaru
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve osolte a opepřete vepřové opláchnuté a osušené kotlety z obou stran.
- Na pánvi si rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte vepřové kotlety dozlatova z obou stran. Následně je dejte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte česnek a cibuli, dokud není cibule měkká a sklovitá.
- Přidejte nakrájené houby a osmahněte je, dokud nezačnou ztrácet vodu a hezky vonět.
- Vraťte vepřové kotlety zpět do pánve k houbám, přidejte hovězí vývar, smetanu na vaření a sušený tymián.
- Vše promíchejte a nechte vařit asi tak 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
Podávejte vepřové kotlety na houbách s omáčkou spolu s přílohou podle vašeho výběru. Skvěle se hodí brambory nebo rýže. Využijte houbové sezóny k přípravě tohoto skvělého receptu, případně použijte sušené houby kdykoliv během roku.