Vepřové kotlety na houbách – recept

Pro milovníky hub a masa tady máme vynikající recept na vepřové kotlety na houbách. Toto jídlo spojuje chutné vepřové maso s voňavými a čerstvými houbami. Pokud nemáte čerstvé houby, můžete použít klidně sušené, které akorát dopředu namočíte.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 250 g čerstvých hub nakrájených na plátky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve osolte a opepřete vepřové opláchnuté a osušené kotlety z obou stran.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte vepřové kotlety dozlatova z obou stran. Následně je dejte stranou.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte česnek a cibuli, dokud není cibule měkká a sklovitá.
  4. Přidejte nakrájené houby a osmahněte je, dokud nezačnou ztrácet vodu a hezky vonět.
  5. Vraťte vepřové kotlety zpět do pánve k houbám, přidejte hovězí vývar, smetanu na vaření a sušený tymián.
  6. Vše promíchejte a nechte vařit asi tak 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

Podávejte vepřové kotlety na houbách s omáčkou spolu s přílohou podle vašeho výběru. Skvěle se hodí brambory nebo rýže. Využijte houbové sezóny k přípravě tohoto skvělého receptu, případně použijte sušené houby kdykoliv během roku.

Napsat komentář