Velice chutné vepřové kotlety na paprice jsou tradiční a výborné jídlo, které si můžete připravit také v pikantnějším provedení. Stačí přidat pálivou papriku navíc a je to. Podle chuti můžete také zkoušet další varianty tím, že použijete další koření podle vaší chuti.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 2 cibule jemně nakrájené
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 hrnku hovězího vývaru nebo vody
- 1/2 hrnku zakysané smetany
Postup
- Osolte a opepřete vepřové kotlety na obou stranách a na pánvi rozehřejte olej.
- Vepřové kotlety osmahněte na pánvi dozlatova z obou stran a potom je dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte česnek, mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Míchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte asi tak 2 až 3 minuty.
- Dejte vepřové kotlety zpět do pánve a přidejte hovězí vývar nebo vodu. Zakryjte pánev poklicí a vařte na nízké teplotě asi tak 30 minut, dokud nejsou vepřové kotlety měkké.
- Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Vařte ještě asi tak 5 minut, aby se omáčka zahustila.
- Ochutnejte a přidejte koření podle chuti.
- Podávejte hotové vepřové kotlety na paprice teplé s vaší oblíbenou přílohou.
Vepřové kotlety na paprice jsou plné chuti díky použitému koření a zakysané smetany. Můžete podle chuti přizpůsobit použité koření a také jeho množství.