Vepřové kotlety na paprice – recept

Velice chutné vepřové kotlety na paprice jsou tradiční a výborné jídlo, které si můžete připravit také v pikantnějším provedení. Stačí přidat pálivou papriku navíc a je to. Podle chuti můžete také zkoušet další varianty tím, že použijete další koření podle vaší chuti.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 cibule jemně nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru nebo vody
  • 1/2 hrnku zakysané smetany

Postup

  1. Osolte a opepřete vepřové kotlety na obou stranách a na pánvi rozehřejte olej.
  2. Vepřové kotlety osmahněte na pánvi dozlatova z obou stran a potom je dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  4. Přidejte česnek, mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Míchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
  5. Přidejte rajčatový protlak a vařte asi tak 2 až 3 minuty.
  6. Dejte vepřové kotlety zpět do pánve a přidejte hovězí vývar nebo vodu. Zakryjte pánev poklicí a vařte na nízké teplotě asi tak 30 minut, dokud nejsou vepřové kotlety měkké.
  7. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Vařte ještě asi tak 5 minut, aby se omáčka zahustila.
  8. Ochutnejte a přidejte koření podle chuti.
  9. Podávejte hotové vepřové kotlety na paprice teplé s vaší oblíbenou přílohou.

Vepřové kotlety na paprice jsou plné chuti díky použitému koření a zakysané smetany. Můžete podle chuti přizpůsobit použité koření a také jeho množství.

Napsat komentář