Jednoduchý recept na vepřové kotlety s klobásou. Podle chuti můžete použít jakoukoliv kvalitní klobásu nebo jinou uzeninu a pokud máte rádi pikantní jídla, tak přidat víc česneku a navíc také pepř.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 200 g kvalitní klobásy nakrájené na plátky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce oleje nebo másla pro smažení
- 1/2 hrnku vývaru (vepřový nebo drůbeží)
Postup
- Osolte a opepřete vepřové kotlety z obou stran.
- Rozehřejte si olej nebo máslo na pánvi.
- Osmahněte vepřové kotlety na pánvi dozlatova z obou stran, potom je vytáhněte z pánve a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi opečte nakrájenou klobásu, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Společně osmahněte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
- Dejte vepřové kotlety zpět do pánve a promíchejte.
- Přidejte vývar a podle potřeby přidávejte postupně, abyste získali požadovanou hustotu omáčky.
- Zakryjte pánev a vařte na nízké teplotě asi tak 30 minut nebo dokud nejsou vepřové kotlety měkké.
- Během vaření občas promíchejte a ochutnejte, abyste mohli dochutit solí a pepřem podle potřeby.
- Podávejte vepřové kotlety s klobásou teplé s přílohou podle vlastního výběru. Skvěle se hodí brambory, kuskus, nebo rýže.
Takto připravené vepřové kotlety s klobásou jsou skvělou kombinaci chutí a jsou skvělou volbou pro oběd i večeři. Podle chuti můžete přidat víc koření a udělat si trochu pikantnější variantu vepřových kotlet.