Velice oblíbené a lahodné jídlo, kde hraje smetana ke šlehání velkou roli. Vepřové kotlety se smetanou a bramborami jsou skvělé jídlo, které je snadné na přípravu a je velice oblíbené. Toto jídlo se dá připravit na pánvi, ale také udělat jako zapečené v troubě.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 1 cibule jemně nakrájená
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 4 brambory nakrájené na plátky
- 1/2 hrnku hovězího vývaru
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 2 plátky másla pro smažení
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Osolte a opepřete vepřové kotlety z obou stran.
- Na pánvi si rozehřejte máslo na střední teplotu.
- Osmahněte vepřové kotlety na pánvi dozlatova z obou stran a potom je dejte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte cibuli a česnek, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte nakrájené brambory a hovězí vývar. Zakryjte a vařte na střední teplotě, dokud brambory nezměknou.
- Vraťte vepřové kotlety zpět do pánve s bramborami a omáčkou.
- Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte na nižší teplotě asi tak 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí a kotlety neprohřejí.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě sůl a pepř.
- Hotové vepřové kotlety se smetanou a bramborami podávejte teplé s vaší oblíbenou přílohou.