Vepřové ledvinky na slanině a cibulce – recept

Vepřové ledvinky na slanině a cibulce jsou chuťově zajímavým pokrmem, který lze připravit s lahodnou omáčkou a výsledek stojí opravdu za to. Navíc slanina s cibulkou dodá vepřovým ledvinkám dokonalou chuť.

Ingredience

  • 400 g vepřových ledvinek
  • 150 g slaniny, nakrájené na kousky
  • 2 středně velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu (volitelně)
  • 1/4 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
  • 2 lžíce červeného vína (volitelně)

Postup

  1. Vepřové ledvinky omyjte, odstraňte přebytečné tuky a středy. Nakrájejte je na menší kousky.
  2. Na pánvi zahřejte máslo nebo olej na středním ohni.
  3. Přidejte nakrájenou slaninu a restujte ji, dokud nebude křupavá. Vyjměte slaninu z pánve a nechte ji odkapat například na papírové utěrce.
  4. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud není dozlatova.
  5. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho ještě tak 2 minuty, dokud nezačne hezky vonět.
  6. Přidejte vepřové ledvinky na pánev a opečte je z obou stran, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu a nebudou uvnitř růžové.
  7. Přidejte sůl, pepř a sušený tymián (pokud používáte) a promíchejte.
  8. Vraťte slaninu do pánve a znovu promíchejte.
  9. Přidejte kuřecí vývar (nebo vodu) a červené víno (pokud používáte). Vařte ještě tak 2 minuty, dokud se omáčka nezredukuje.
  10. Ochutnejte omáčku a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
  11. Hotové jídlo podávejte teplé například s vařenou rýží.

Vepřové ledvinky na slanině a cibulce jsou příjemnou delikatesou a snadným jídlem. Pokud máte celkově rádi vepřové vnitřnosti, tak tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Napsat komentář