Vepřové ledvinky na slanině a cibulce jsou chuťově zajímavým pokrmem, který lze připravit s lahodnou omáčkou a výsledek stojí opravdu za to. Navíc slanina s cibulkou dodá vepřovým ledvinkám dokonalou chuť.
Ingredience
- 400 g vepřových ledvinek
- 150 g slaniny, nakrájené na kousky
- 2 středně velké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce másla nebo oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu (volitelně)
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
- 2 lžíce červeného vína (volitelně)
Postup
- Vepřové ledvinky omyjte, odstraňte přebytečné tuky a středy. Nakrájejte je na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte máslo nebo olej na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou slaninu a restujte ji, dokud nebude křupavá. Vyjměte slaninu z pánve a nechte ji odkapat například na papírové utěrce.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud není dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte ho ještě tak 2 minuty, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte vepřové ledvinky na pánev a opečte je z obou stran, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu a nebudou uvnitř růžové.
- Přidejte sůl, pepř a sušený tymián (pokud používáte) a promíchejte.
- Vraťte slaninu do pánve a znovu promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar (nebo vodu) a červené víno (pokud používáte). Vařte ještě tak 2 minuty, dokud se omáčka nezredukuje.
- Ochutnejte omáčku a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
- Hotové jídlo podávejte teplé například s vařenou rýží.
Vepřové ledvinky na slanině a cibulce jsou příjemnou delikatesou a snadným jídlem. Pokud máte celkově rádi vepřové vnitřnosti, tak tento recept musíte určitě vyzkoušet.