Vepřové plátky na hořčici – recept

Vepřové plátky na hořčici vynikají skvělou kombinací chutí masa a hořčice, která přidá příjemné aroma. Navíc můžete toto jídlo připravit rychle a snadno. Skvěle se pak hodí například pečené nebo americké brambory a podtrhnout toto jídlo můžete také nějakým hořčicovým dipem.

Ingredience

  • 4 vepřové plátky (kotlety)
  • 3 lžíce hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Vepřové plátky osolte a opepřete z obou stran.
  2. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte vepřové plátky a osmahněte je asi tak |4 minuty na každé straně, dokud nejsou dozlatova. Potom je vytáhněte z pánve a dejte je stranou.
  3. Do této stejné pánve přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi minutu, dokud se hezky nerozvoní.
  4. Přidejte do pánve hořčici a promíchejte ji s česnekem. Dělejte spolu asi tak minutu, aby se uvolnily chutě.
  5. Přilijte kuřecí vývar, smetanu na vaření a sušený tymián. Míchejte a vařte omáčku asi 5 minut, dokud se nezahřeje a nezačne houstnout.
  6. Dejte vepřové plátky zpět do pánve a povařte je v omáčce tak 5 minut, aby se prohřály a promíchaly s omáčkou.
  7. Při podávání můžete hotové vepřové plátky na hořčici ozdobit čerstvou petrželkou a podávat s přílohou podle vašeho výběru, jako jsou brambory, rýže nebo těstoviny.

Jedná se o skvělý způsob, jak připravit vepřové maso. Jídlo je rychlé snadné na přípravu, přitom ale má bohatou a chutnou omáčku díky hořčici a smetaně.

Napsat komentář