Vepřové závitky plněné kysaným zelím – recept

Máte zásoby domácího kysaného zelí a chutnají vám jídla s touto skvělou ingrediencí? Máme pro vás recept na vepřové závitky plněné kysaným zelím, které jsou skvělou volbou pro lahodný a sytý oběd nebo třeba večeři. Užijte si skvělou kombinaci masa a kysaného zelí s vaší oblíbenou přílohou.

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • 4 plátky slaniny nebo uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje nebo sádla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • kmín, majoránka a mletá paprika pro dochucení

Postup

  1. Nejprve si připravte plátky vepřového masa. Pokud jsou plátky příliš tlusté, můžete je jemně naklepat.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm na tenké plátky nakrájenou slaninu nebo uzené maso dokřupava. Poté je vytáhněte z pánve a dejte zatím stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova. Přidejte stroužky česneku a osmažte je spolu s cibulí, dokud se hezky nerozvoní.
  4. Přidejte kysané zelí a osmahněte ho s cibulí a česnekem asi tak 5 minut. Přidejte sůl, pepř a podle chuti také kmín, majoránku a papriku tak, jak máte rádi.
  5. Plátky masa naplňte připraveným kysaným zelím a zamotejte je do závitku. Upevněte je špejlí nebo provázkem.
  6. Vepřové závitky dejte do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 30 až 40 minut, dokud nejsou závitky dobře upečené.
  7. Během pečení zkontrolujte, jestli závitky nepotřebují zakrýt, aby se zbytečně nevysušovaly. Můžete to udělat také preventivně a v poslední třetině pečení odkrýt.
  8. Během posledních 10 minut pečení můžete na závitky přidat také několik plátků slaniny navíc.
  9. Podávejte vepřové závitky plněné kysaným zelím s bramborovou kaší nebo vařenými brambory jako přílohou.

Napsat komentář