Zapečené brambory se sýrem halloumi jsou lahodným pokrmem, který lze připravit snadno a rychle, což se hodí naprosto kdykoliv. Tato kombinace brambor a halloumi s výraznými chutěmi tvoří vynikající přílohu nebo i samostatné jídlo. Podle svých chutí můžete přidat klidně další koření.
Ingredience
- 4 středně velké brambory
- 250 g sýra halloumi
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- Čerstvý rozmarýn (podle chuti)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory omyjte a oškrábejte. Nakrájejte je na tenké plátky. Měly by být asi stejně silné, aby se stejně rychle uvařily.
- Bramborové plátky dejte do velké mísy a zalijte olivovým olejem. Přidejte nakrájený česnek, čerstvý rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se brambory dobře obalily olejem a kořením.
- Rozehřejte si troubu na 200 °C.
- Bramborové plátky rozložte na pečicí papír na pekáči tak, aby byly v jedné vrstvě.
- Pečte brambory v předehřáté troubě odhadem 15 až 20 minut nebo dokud nezačnou lehce hnědnout a nebudou upečené. Můžete je občas prohodit nebo promíchat, aby se pekly rovnoměrně.
- Mezitím si nakrájejte sýr halloumi na plátky.
- když jsou brambory upečené, vytáhněte je z trouby a naskládejte na ně plátky sýra halloumi.
- Dejte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr halloumi nezačne na bramborách rozpouštět.
- Hotové zapečené brambory se sýrem halloumi vytáhněte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.
Takto připravené zapečené brambory se sýrem halloumi jsou skvělou lahůdkou, která je snadná a rychlá na přípravu. Můžete je podávat jako přílohu k masu nebo rybě, ale klidně je jíst jako hlavní jídlo například s čerstvým rajčatovým salátem.