Zapečené brambory se sýrem halloumi – recept

Zapečené brambory se sýrem halloumi jsou lahodným pokrmem, který lze připravit snadno a rychle, což se hodí naprosto kdykoliv. Tato kombinace brambor a halloumi s výraznými chutěmi tvoří vynikající přílohu nebo i samostatné jídlo. Podle svých chutí můžete přidat klidně další koření.

Ingredience

  • 4 středně velké brambory
  • 250 g sýra halloumi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • Čerstvý rozmarýn (podle chuti)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory omyjte a oškrábejte. Nakrájejte je na tenké plátky. Měly by být asi stejně silné, aby se stejně rychle uvařily.
  2. Bramborové plátky dejte do velké mísy a zalijte olivovým olejem. Přidejte nakrájený česnek, čerstvý rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se brambory dobře obalily olejem a kořením.
  3. Rozehřejte si troubu na 200 °C.
  4. Bramborové plátky rozložte na pečicí papír na pekáči tak, aby byly v jedné vrstvě.
  5. Pečte brambory v předehřáté troubě odhadem 15 až 20 minut nebo dokud nezačnou lehce hnědnout a nebudou upečené. Můžete je občas prohodit nebo promíchat, aby se pekly rovnoměrně.
  6. Mezitím si nakrájejte sýr halloumi na plátky.
  7. když jsou brambory upečené, vytáhněte je z trouby a naskládejte na ně plátky sýra halloumi.
  8. Dejte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr halloumi nezačne na bramborách rozpouštět.
  9. Hotové zapečené brambory se sýrem halloumi vytáhněte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Takto připravené zapečené brambory se sýrem halloumi jsou skvělou lahůdkou, která je snadná a rychlá na přípravu. Můžete je podávat jako přílohu k masu nebo rybě, ale klidně je jíst jako hlavní jídlo například s čerstvým rajčatovým salátem.

Napsat komentář