Skvěle chutnající zapečené vepřové kotlety na smetaně jsou výbornou volbou pro přípravu skvělého obědu nebo večeře v hlavní roli s vepřovým masem. Jako příloha se skvěle hodí například americké nebo opékané brambory. Podle chuti můžete přidat také další koření.
Ingredience
- 4 až 6 vepřových kotlet
- 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 1/2 hrnku hovězího vývaru nebo vody
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky majoránky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Osolte a opepřete vepřové kotlety. Na pánvi rozehřejte olej.
- Vepřové kotlety osmahněte na pánvi dozlatova z obou stran. Potom je vytáhněte z pánve a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte sladkou mletou papriku a majoránku. Míchejte asi minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
- Dejte vepřové kotlety zpět do pánve, přidejte zakysanou smetanu a hovězí vývar nebo vodu. Dobře vše promíchejte.
- Dejte obsah pánve do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 30 až 40 minut, dokud nejsou vepřové kotlety upečené.
Vynikající zapečené vepřové kotlety na smetaně podávejte se šťávou z pečení a jako přílohu zvolte například opékané brambory nebo vařenou rýži.