Zapečené vepřové kotlety na smetaně – recept

Skvěle chutnající zapečené vepřové kotlety na smetaně jsou výbornou volbou pro přípravu skvělého obědu nebo večeře v hlavní roli s vepřovým masem. Jako příloha se skvěle hodí například americké nebo opékané brambory. Podle chuti můžete přidat také další koření.

Ingredience

  • 4 až 6 vepřových kotlet
  • 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru nebo vody
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Osolte a opepřete vepřové kotlety. Na pánvi rozehřejte olej.
  2. Vepřové kotlety osmahněte na pánvi dozlatova z obou stran. Potom je vytáhněte z pánve a dejte stranou.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte sladkou mletou papriku a majoránku. Míchejte asi minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
  5. Dejte vepřové kotlety zpět do pánve, přidejte zakysanou smetanu a hovězí vývar nebo vodu. Dobře vše promíchejte.
  6. Dejte obsah pánve do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 30 až 40 minut, dokud nejsou vepřové kotlety upečené.

Vynikající zapečené vepřové kotlety na smetaně podávejte se šťávou z pečení a jako přílohu zvolte například opékané brambory nebo vařenou rýži.

Napsat komentář