Tento zapečený květák s kuřecím masem a nivou je velice chutné jídlo, které kombinuje lahodnou chuť květáku, kuřecího masa a výraznější slanou chuť nivy. To vše hezky zapečené v troubě. Kromě toho, že je tento recept jednoduchý, tak hravě zasytí celou rodinu třeba na večeři. Podle chuti si můžete upravit množství přidané zeleniny i koření a pokaždé tak udělat originální variantu zapečeného květáku.
Ingredience
- 1 květák rozdělený na růžice
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kostky
- 200 g nastrouhané nivy
- 1 cibule nasekaná
- 2 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 papriky libovolné barvy nakrájené na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Zapněte a předehřejte troubu na 200 °C.
- Květák umístěte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte ho asi 5 minut, dokud nezměkne. Potom ho vytáhněte z vody a nechte okapat.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem, dokud nejsou měkké a sklovité.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je, dokud nejsou dozlatova z každé strany. Přidejte nakrájené papriky, oregano a dělejte dalších pár minut, dokud papriky nezměknou.
- Do zapékací mísy naskládejte vařený květák a na něj dejte rovnoměrně kuřecí maso a papriky.
- Posypte nadrobno nastrouhanou nivou nebo jiným tvrdým sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 15 minut.
- Hotový zapečený květák s kuřecím masem a nivou ozdobte například nasekanou petrželí a můžete podávat jako skvělé hlavní jídlo například se zeleninou navíc nebo nějakým salátem.