Kombinace lilku a kuskusu se vám bude líbit a potěší také váš zdravý jídelníček. Zapečený lilek plněný kuskusem je opravdu lahodný a navíc zdravý pokrm, který spojuje chuť lilku s lehkostí a vláčností kuskusu, obohaceného o bylinky a koření, které můžete jednoduše upravit podle svých představ. Tento recept nabízí skvělou kombinaci chutí a můžete si díky němu připravit zdravý a lehký oběd nebo večeři, případně využít také jako nevšední přílohu k pečenému masu.
Ingredience
- 4 lilky na plátky
- 1/2 hrnku kuskusu
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky, nasekané
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte ho nabobtnat.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nakrájené rajče a nechte chvíli vařit, dokud rajče nezměkne.
- Do směsi přidejte uvařený kuskus a promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem, mletou paprikou a kmínem.
- Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložte plátky lilku. Naplňte je směsí kuskusu a zeleniny.
- Pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud nejsou plátky lilku měkké a kuskus nezíská zlatavou barvu.
- Hotové plátky lilků posypte čerstvými bylinkami a podáváme jako lahodný předkrm nebo lehký hlavní chod.