Zapečený tuňák s kukuřicí – recept

Dopřejte si zdravé a chutné ryby častěji. Je to především o zvyku a přípravě rybího masa. Tento zapečený tuňák s kukuřicí je chutný a zdravý. Navíc lze velice snadno připravit a nezabere to mnoho času. Podle chuti můžete množství a samotné koření upravit.

Ingredience

  • 4 kousky tuňáka (cca 150 g každý)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Zhruba 1 hrnek kukuřice z plechovky

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  2. Tuňáka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Dejte olivový olej do pekáče.
  3. Položte kousky tuňáka na pekáč a kukuřici kolem tuňáka.
  4. Potřete tuňáka šťávou z citronu a posypte sušeným oreganem, tymiánem, solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  5. Pečte tuňáka s kukuřicí v předehřáté troubě asi tak 20 minut nebo dokud tuňák nezíská na povrchu krásně zlatavou barvu. Doba pečení může záviset na tloušťce a velikosti tuňáka.
  6. Během pečení získá také kukuřice skvělou chuť a můžete ji později trochu posolit.
  7. Zapečeného tuňák s kukuřicí dejte na talíř a případně ještě doplňte plátky citronu a bylinkami podle vaší chuti.

Tento zapečený tuňák s kukuřicí je skvělým způsobem, jak si vychutnat tuňáka s minimálním úsilím, protože tento recept je opravdu jednoduchý a zvládne to každý. Tuňák je navíc  plný bílkovin a zdravých tuků, což ho dělá skvělou volbou pro vyvážený a chutný oběd nebo večeři.

Napsat komentář