Dopřejte si zdravé a chutné ryby častěji. Je to především o zvyku a přípravě rybího masa. Tento zapečený tuňák s kukuřicí je chutný a zdravý. Navíc lze velice snadno připravit a nezabere to mnoho času. Podle chuti můžete množství a samotné koření upravit.
Ingredience
- 4 kousky tuňáka (cca 150 g každý)
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Šťáva z 1/2 citronu
- Zhruba 1 hrnek kukuřice z plechovky
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Tuňáka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Dejte olivový olej do pekáče.
- Položte kousky tuňáka na pekáč a kukuřici kolem tuňáka.
- Potřete tuňáka šťávou z citronu a posypte sušeným oreganem, tymiánem, solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Pečte tuňáka s kukuřicí v předehřáté troubě asi tak 20 minut nebo dokud tuňák nezíská na povrchu krásně zlatavou barvu. Doba pečení může záviset na tloušťce a velikosti tuňáka.
- Během pečení získá také kukuřice skvělou chuť a můžete ji později trochu posolit.
- Zapečeného tuňák s kukuřicí dejte na talíř a případně ještě doplňte plátky citronu a bylinkami podle vaší chuti.
Tento zapečený tuňák s kukuřicí je skvělým způsobem, jak si vychutnat tuňáka s minimálním úsilím, protože tento recept je opravdu jednoduchý a zvládne to každý. Tuňák je navíc plný bílkovin a zdravých tuků, což ho dělá skvělou volbou pro vyvážený a chutný oběd nebo večeři.