Rychlé zeleninové rizoto – recept

Rychlé zeleninové rizoto je skvělý jídlem třeba na rychlou večeři. Tento recept kombinuje výbornou chuť rýže s různými druhy zeleniny, kterou si můžete zvolit podle sebe a použít ať už čerstvou, tak i mraženou.

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Zelenina podle vaší chuti (cuketa, paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Nastrouhaný parmezán nebo jiný tvrdý sýr

Postup

  1. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a osmažte společně, dokud se hezky nerozvoní.
  3. Přidejte zeleninu. Míchejte a poduste tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rýži a míchejte ji s cibulí a zeleninou.
  5. Postupně přilívejte zeleninový vývar a míchejte, dokud se vývar vždy nevstřebá. Pokračujte v přidávání vývaru a míchání, dokud rýže nezměkne. Během 20 minut byste měli mít hotovo.
  6. Ochutnejte zeleninové rizoto a podle chuti přidejte ještě sůl a pepř.
  7. Hotové zeleninové rizoto můžete posypat nastrouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem a podávat.

Toto rychlé zeleninové rizoto je výborné pokrm, který můžete jako samostatnou večeři nebo jako přílohu k dalšímu jídlu. Je to skvělý způsob, jak využít sezonní zeleninu, případně můžete použít mraženou.

Napsat komentář