Rychlé zeleninové rizoto je skvělý jídlem třeba na rychlou večeři. Tento recept kombinuje výbornou chuť rýže s různými druhy zeleniny, kterou si můžete zvolit podle sebe a použít ať už čerstvou, tak i mraženou.
Ingredience
- 1 hrnek rýže
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- Zelenina podle vaší chuti (cuketa, paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Nastrouhaný parmezán nebo jiný tvrdý sýr
Postup
- Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek a osmažte společně, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte zeleninu. Míchejte a poduste tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rýži a míchejte ji s cibulí a zeleninou.
- Postupně přilívejte zeleninový vývar a míchejte, dokud se vývar vždy nevstřebá. Pokračujte v přidávání vývaru a míchání, dokud rýže nezměkne. Během 20 minut byste měli mít hotovo.
- Ochutnejte zeleninové rizoto a podle chuti přidejte ještě sůl a pepř.
- Hotové zeleninové rizoto můžete posypat nastrouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem a podávat.
Toto rychlé zeleninové rizoto je výborné pokrm, který můžete jako samostatnou večeři nebo jako přílohu k dalšímu jídlu. Je to skvělý způsob, jak využít sezonní zeleninu, případně můžete použít mraženou.