Zelený chřest s máslovou strouhankou a vejcem je vynikajícím a chutným jídlem, které můžete připravit jako rychlou a výbornou večeři. Zkuste tento vynikající recept s chřestem.
Ingredience
- 500 g čerstvého zeleného chřestu
- 2 vejce
- 2 plátky toastového chleba
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Omyjte zelený chřest a odřízněte tvrdé konce.
- Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte trochu soli. Ponořte zelený chřest do vroucí vody a vařte ho po dobu 2 až 3 minut, nebo dokud nebude měkký, ale přitom stále křupavý.
- Následně chřest vytáhněte z vody a ihned ponořte do studené vody, aby se zastavilo vaření. Potom chřest osušte.
- Plátky suchého toastového chleba nastrouhejte na drobném struhadle, pokud nemáte hotovou strouhanku.
- Na pánvi si rozehřejte máslo. Přidejte nastrouhaný toastový chléb a osmahněte ho na středním ohni. Občas míchejte, dokud strouhanka nebude dozlatova.
- V kastrolu uvařte vajíčka na měkko, na středně tvrdo nebo na tvrdo podle sebe. Po uvaření je ponořte do studené vody a oloupejte.
- Na talíř rozložte uvařený zelený chřest, na každou porci položte uvařené vejce a posypejte máslovou strouhankou a nastrouhaným parmazánem.
- Dochuťte solí a pepřem podle potřeby a pokud máte rádi, můžete pokrm ozdobit čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.
Tento pokrm je vynikající kombinací křupavého chřestu, vejce a chutné máslové strouhanky s parmezánem. Je vhodný jako lehká večeře nebo oběd a nabízí příjemný chuťový požitek.