Zelený chřest s máslovou strouhankou a vejcem – recept

Zelený chřest s máslovou strouhankou a vejcem je vynikajícím a chutným jídlem, které můžete připravit jako rychlou a výbornou večeři. Zkuste tento vynikající recept s chřestem.

Ingredience

  • 500 g čerstvého zeleného chřestu
  • 2 vejce
  • 2 plátky toastového chleba
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Omyjte zelený chřest a odřízněte tvrdé konce.
  2. Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte trochu soli. Ponořte zelený chřest do vroucí vody a vařte ho po dobu 2 až 3 minut, nebo dokud nebude měkký, ale přitom stále křupavý.
  3. Následně chřest vytáhněte z vody a ihned ponořte do studené vody, aby se zastavilo vaření. Potom chřest osušte.
  4. Plátky suchého toastového chleba nastrouhejte na drobném struhadle, pokud nemáte hotovou strouhanku.
  5. Na pánvi si rozehřejte máslo. Přidejte nastrouhaný toastový chléb a osmahněte ho na středním ohni. Občas míchejte, dokud strouhanka nebude dozlatova.
  6. V kastrolu uvařte vajíčka na měkko, na středně tvrdo nebo na tvrdo podle sebe. Po uvaření je ponořte do studené vody a oloupejte.
  7. Na talíř rozložte uvařený zelený chřest, na každou porci položte uvařené vejce a posypejte máslovou strouhankou a nastrouhaným parmazánem.
  8. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby a pokud máte rádi, můžete pokrm ozdobit čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.

Tento pokrm je vynikající kombinací křupavého chřestu, vejce a chutné máslové strouhanky s parmezánem. Je vhodný jako lehká večeře nebo oběd a nabízí příjemný chuťový požitek.

Napsat komentář